Gerookte zalmkaas

Als je op zoek bent naar een lekker hapje voor 's avonds bij de TV of als aperitiefhapje: deze gerookte zalmkaas is zo lekker! Haal grissini of dunne crackers in huis, zet een kommetje gerookte zalmkaas in de buurt en geniet...

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr Philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gr gerookte zalm, versneden
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • verse dille, naar smaak, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels platte kaas
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de roomkaas met de zalm, het citroensap, de looksnippers, dille en platte kaas in de keukenrobot.
  • Cutter alles tot een gladde puree.
  • Kruid met peper.
  • Spatel de zalmkaas in een mooi kommetje en werk af met verse dille.
TIP:

Vervang de platte kaas door Griekse yoghurt of Petit Suisse.
Ook lekker met bieslook ipv dille.

Reacties