Gerookte zalmkaas
Als je op zoek bent naar een lekker hapje voor 's avonds bij de TV of als aperitiefhapje: deze gerookte zalmkaas is zo lekker! Haal grissini of dunne crackers in huis, zet een kommetje gerookte zalmkaas in de buurt en geniet...
Wat hebben we nodig:
Vervang de platte kaas door Griekse yoghurt of Petit Suisse.
Ook lekker met bieslook ipv dille.
Wat hebben we nodig:
- 225 gr Philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
- 100 gr gerookte zalm, versneden
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
- verse dille, naar smaak, fijngesnipperd
- 2 eetlepels platte kaas
- peper van de molen
- Doe de roomkaas met de zalm, het citroensap, de looksnippers, dille en platte kaas in de keukenrobot.
- Cutter alles tot een gladde puree.
- Kruid met peper.
- Spatel de zalmkaas in een mooi kommetje en werk af met verse dille.
Vervang de platte kaas door Griekse yoghurt of Petit Suisse.
Ook lekker met bieslook ipv dille.
Reacties