Spaghettini met rivierkreeftjes à la minute

Foto Cathy Van de Moortele
De beste recepten ontspruiten soms zonder dat je weet waar ze vandaan komen. Ik was een dagje op stap geweest en had nog geen idee wat we zouden gaan eten. De jongste dochter had zin in pasta en vis. Dat kwam goed uit, want ik had rivierkreeftjes, grijze garnalen en een nieuwe doos spaghettini in de kast staan. Op 15 min tijd zaten we aan tafel (lees: in de zetel met ons kommetje op schoot) en genoten we allebei van ons kommetje pasta.

Wat hebben we nodig:
  • spaghettini (korte spaghetti van Honig)
  • vetstof
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • scheutje witte wijn
  • 250 ml (light) room
  • 1 zak raketsla, gewassen en uitgeschud
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 250 gr rivierkreeftjes
  • 150 gr grijze garnalen, gepeld
  • peper en zout
  • snuifje paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de spaghettini beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Verhit een pan op het vuur en laat wat vetstof smelten.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Bus de uisnippers met de wijn en laat de saus voor de helft reduceren.
  • Voeg de room toe.
  • Giet de pasta af en voeg hem toe aan de room.
  • Meng alles mooi met de raketsla, pijpajuintjes, rivierkreeftjes en grijze garnalen.
  • Kruid af met peper, zout en paprikapoeder.
  • Verdeel de pasta over kommetjes en werk af met extra raketsla en grijze garnalen.
TIP:

Je kan ook jonge spinazie gebruiken ipv raketsla.
In deze pasta hoort geen kaas.
Dit is geen gerecht om herop te warmen. Klaar = aan tafel!

Reacties