Spaghettini met rivierkreeftjes à la minute
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- spaghettini (korte spaghetti van Honig)
- vetstof
- 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
- scheutje witte wijn
- 250 ml (light) room
- 1 zak raketsla, gewassen en uitgeschud
- 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 250 gr rivierkreeftjes
- 150 gr grijze garnalen, gepeld
- peper en zout
- snuifje paprikapoeder
- Kook de spaghettini beetgaar in ruim, gezouten water.
- Verhit een pan op het vuur en laat wat vetstof smelten.
- Fruit de uisnippers glazig.
- Bus de uisnippers met de wijn en laat de saus voor de helft reduceren.
- Voeg de room toe.
- Giet de pasta af en voeg hem toe aan de room.
- Meng alles mooi met de raketsla, pijpajuintjes, rivierkreeftjes en grijze garnalen.
- Kruid af met peper, zout en paprikapoeder.
- Verdeel de pasta over kommetjes en werk af met extra raketsla en grijze garnalen.
Je kan ook jonge spinazie gebruiken ipv raketsla.
In deze pasta hoort geen kaas.
Dit is geen gerecht om herop te warmen. Klaar = aan tafel!
Reacties