Kleurrijke tabouleh
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr couscous
- 1 eetlepel olie
- heet water
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- 100 gr tuinboontjes
- 100 gr granaatappelpitjes
- 1 mango, geschild en in blokjes gesneden
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 1 - 2 eetlepels citroensap
- peper en zout
- 2 verse vijgen
- Doe de couscous in een kom en besprenkel hem met de olie. Wrijf de couscous door je vingers tot alle korreltjes wat olie gekregen hebben.
- Overgiet de couscous met heet water, dek hem af met plastic folie of een deksel en laat 5 min staan.
- Roer de kikkererwten door de couscous.
- Kook de tuinboontjes gedurende 5 min in een bodempje water in de microgolf. Dop de boontjes en doe ze bij de couscous.
- Roer de granaatappelpitjes en mangoblikjes door de salade.
- Werk af met peterselie, citroensap naar smaak, peper en zout.
- Verdeel de tabouleh over 4 kommetjes en garneer met de vijgen.
Vervang de couscous door quinoa. Kook de quinoa gaar in weinig water of bouillon. Van zodra je een "staartje" ziet aan de korreltjes, is de quinoa gaar.
Reacties