Pannenkoekmix

Foto Cathy Van de Moortele
Weekend = uitgebreider ontbijt. Vers fruitsap, een zachtgekookt eitje, gerookte zalm, ontbijtpannenkoekjes.. Ik kan daar echt van genieten. Uiteraard wil je geen 2u vroeger opstaan om dit allemaal klaar te maken. Met een beetje voorbedachte rade, hoeft dit geen karwei te zijn.
De mix maak je klaar op voorhand en die blijft gewoon in je voorraadkast zitten, tot jij zin hebt in die heerlijke ontbijtpannenkoekjes. Wedden dat je ze voortaan vaker klaarmaakt?

Wat hebben we nodig:
  • 900 gr patisseriebloem
  • 8 gr natriumbicarbonaat
  • 15 gr bakpoeder
  • 18 gr zout
  • 15 gr kristalsuiker

  • 1 ei, losgeklopt
  • 230 ml karnemelk
  • 30 gr boter, gesmolten
  • 140 gr pannenkoekmix
Hoe gaan we te werk:
  • We maken eerst de pannenkoekmix, die je tot maximum 3 maanden kan bewaren.
  • Meng de bloem met het natriumbicarbonaat, bakpoeder, zout en de suiker in een grote doos. Sluit de doos met het deksel en schud goed. Gebruik een garde om de ingrediënten nog eens door elkaar te mengen. 
  • Je mix is nu klaar, om pannenkoekjes mee te maken.
  • Klop het ei met de karnemelk en de gesmolten boter in een kom.
  • Giet het beslag over de pannenkoekmix.
  • Met een garde meng je de natte met de droge ingrediënten zonder te overmixen. Er mogen nog best wat stukjes in zitten.
  • Giet kleine hoopjes beslag in een hete, antikleefpan.
  • Laat de pannenkoekjes rustig bakken tot ze luchtbelletjes vertonen.
  • Draai ze om en laat ook de andere kant lichtbruin bakken.
  • Serveer met boter en stroop.
TIP:

Je kan ook vers fruit zoals bosbessen, aardbeien of banaan toevoegen aan de pannenkoekjes. Strooi het gesneden fruit op de pannenkoekjes als de ene kant aan het bakken is.

Reacties