Lookpatatjes met rozemarijn
Er wordt hier toch best wat look gebruikt en we zijn er allemaal fan van. Ik hou van de geur in de keuken (ok, de adem is iets minder), van de smaken die je gerecht er door krijgt. In combinatie met aardappelen is look altijd lekker. Als je verse rozemarijn in je tuin hebt, moet je vast en zeker deze aardappeltjes eens maken. Lekker bij gebraad of steak.
Wat hebben we nodig:
Ik ben zelf geen fan van olijfolie maar gebruik eigenlijk altijd Mix4 of Isio4 olie in mijn keuken, omdat die olie een neutrale smaak heeft en een mix van gezonde oliën bevat.
Wat hebben we nodig:
- 800 gr aardappelen, geschild en gewassen
- 4 eetlepels olie
- 4 tenen look, gepeld en geplet
- 2 takjes rozemarijn, geritst
- peper en zout
- Kook de aardappelen een 10-tal min in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Snij de aardappelen in grove stukken.
- Neem een ovenschaal en doe daar de olie in. Zet de schaal in de oven en laat de olie heet worden.
- Meng de aardappelblokjes met de look en de rozemarijn, die je heel fijn gesneden hebt.
- Breng de aardappelblokjes voorzichtig over in de ovenschaal en let op voor spatten.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de aardappeltjes in 30 min gaar worden.
Ik ben zelf geen fan van olijfolie maar gebruik eigenlijk altijd Mix4 of Isio4 olie in mijn keuken, omdat die olie een neutrale smaak heeft en een mix van gezonde oliën bevat.
Reacties