Lookpatatjes met rozemarijn

Wat hebben we nodig:
- 800 gr aardappelen, geschild en gewassen
- 4 eetlepels olie
- 4 tenen look, gepeld en geplet
- 2 takjes rozemarijn, geritst
- peper en zout
- Kook de aardappelen een 10-tal min in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Snij de aardappelen in grove stukken.
- Neem een ovenschaal en doe daar de olie in. Zet de schaal in de oven en laat de olie heet worden.
- Meng de aardappelblokjes met de look en de rozemarijn, die je heel fijn gesneden hebt.
- Breng de aardappelblokjes voorzichtig over in de ovenschaal en let op voor spatten.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de aardappeltjes in 30 min gaar worden.
Ik ben zelf geen fan van olijfolie maar gebruik eigenlijk altijd Mix4 of Isio4 olie in mijn keuken, omdat die olie een neutrale smaak heeft en een mix van gezonde oliën bevat.
Reacties