Zoetzure bonbons

Meteen 48 stuks van deze zoetzure lekkernij. Fijn voor op een dessertbuffet of bij een familiemeeting.

Wat hebben we nodig:
  • 350 gr rabarber, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 220 gr kristalsuiker
  • 2 koffielepels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • 80 ml neutrale olie (ik gebruik graag Mix4 olie)
  • 110 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • enkele druppels vanille extract
  • 225 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 15 gr bakpoeder
  • snuifje kaneel
  • 180 ml karnemelk
  • 400 gr kristalsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de compote, door de rabarber te koken met de suiker, het citroensap en het water. Roer af en toe. Laat de compote zo'n 15 min pruttelen.
  • Giet de compote door een zeef en zet ze apart.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de olie met de suiker, het ei en de vanille in de Kenwood met de K-klopper. 
  • Voeg langzaam aan de bloem, het bakpoeder, kaneel en karnemelk toe.
  • Neem twee silicone vormen met elk 24 kleine holtes. 
  • Verdeel het deeg over de vormen.
  • Bak de bonbons 12 - 15 min of ze tot opgeblazen en goudkleurig zijn. 
  • Laat de bonbons een beetje afkoelen.
  • Vul een grote plastic doos met 400 gr suiker (je zal niet alle suiker nodig hebben). 
  • Met een silicone borsteltje, besmeer je elke bonbon met compote. Leg de lekkernijen 10 min te drogen op een taartrooster. 
  • Leg de bonbons in de doos met suiker en schud ze voorzichtig heen en weer, zodat ze rondom rond een suikerlaagje krijgen.
  • Schik je traktatie op een mooi serveerbord.
TIP:

Eet deze bonbons liefst de dag zelf nog op.

Reacties