Zoetzure bonbons
Meteen 48 stuks van deze zoetzure lekkernij. Fijn voor op een dessertbuffet of bij een familiemeeting.
Wat hebben we nodig:
Eet deze bonbons liefst de dag zelf nog op.
Wat hebben we nodig:
- 350 gr rabarber, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
- 220 gr kristalsuiker
- 2 koffielepels citroensap
- 2 eetlepels water
- 80 ml neutrale olie (ik gebruik graag Mix4 olie)
- 110 gr kristalsuiker
- 1 ei
- enkele druppels vanille extract
- 225 gr patisseriebloem, gezeefd
- 15 gr bakpoeder
- snuifje kaneel
- 180 ml karnemelk
- 400 gr kristalsuiker
- Maak de compote, door de rabarber te koken met de suiker, het citroensap en het water. Roer af en toe. Laat de compote zo'n 15 min pruttelen.
- Giet de compote door een zeef en zet ze apart.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de olie met de suiker, het ei en de vanille in de Kenwood met de K-klopper.
- Voeg langzaam aan de bloem, het bakpoeder, kaneel en karnemelk toe.
- Neem twee silicone vormen met elk 24 kleine holtes.
- Verdeel het deeg over de vormen.
- Bak de bonbons 12 - 15 min of ze tot opgeblazen en goudkleurig zijn.
- Laat de bonbons een beetje afkoelen.
- Vul een grote plastic doos met 400 gr suiker (je zal niet alle suiker nodig hebben).
- Met een silicone borsteltje, besmeer je elke bonbon met compote. Leg de lekkernijen 10 min te drogen op een taartrooster.
- Leg de bonbons in de doos met suiker en schud ze voorzichtig heen en weer, zodat ze rondom rond een suikerlaagje krijgen.
- Schik je traktatie op een mooi serveerbord.
Eet deze bonbons liefst de dag zelf nog op.
Reacties