Hazelnoot/amandel parfait

Foto Lana Joos
Ik was mijn voorraadkast aan het opruimen en potten met noten, zaden en gedroogd fruit aan het labelen (dat is onze ontbijtvoorraad om lekkere muesli's en granola's van te maken), toen ik op een grote hoeveelheid hazelnoten stootte. Hmhm... daar kon ik vast iets heerlijks mee maken. Het is een hazelnoot parfait geworden: een diepgevroren dessert met room en eieren en crunchy noten. Yes!

Wat hebben we nodig:
  • 4 eieren, gescheiden
  • 90 gr kristalsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 100 gr hazelnoten, grof gehakt
  • 100 gr amandelpoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eierdooiers met de suiker tot een lichte, homogene massa.
  • Klop de room op tot hij dik maar niet stijf is.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Spatel de gehakte noten en het amandelpoeder door de eierdooiers, samen met de slagroom.
  • Spatel de helft van de eiwitten voorzichtig door de mengeling en spatel dan de rest erdoor.
  • Giet de parfait in een silicone cakevorm en vries hem in.
  • Snij de parfait in plakjes en serveer.
TIP:

Laat het amandelpoeder achterwege en gebruik enkel blanke hazelnoten: 100 gr grof gehakt en 100 gr tot poeder gemalen.

Reacties