Enchilada pasta

Mexicaans en Italiaans in één gerecht. Das pas een smaakbommetje!

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr penne
  • olie
  • 500 gr gehakt
  • komijn
  • zout
  • zoet paprikapoeder
  • chilipoeder
  • 1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1 blik maïs, gespoeld en uitgelekt
  • 1 bokaal taco saus
  • 1 klein potje Griekse yoghurt natuur
  • 175 gr Cheddar kaas, geraspt
  • verse peterselie, grof gesneden

Hoe gaan we te werk:

  • Vet een vierkante schotel in.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de pasta beetgaar, giet ze af en bewaar de pasta in een bak met koud water.
  • Verhit een pan en doe er wat olie in.
  • Bak het gehakt rul.
  • Kruid het gehakt met komijn, zout, paprika en chili.
  • Voeg de bonen en maïs toe.
  • Giet de tacosaus bij het vlees en voeg evenveel water toe.
  • Laat de saus zachtjes pruttelen tot het begint in te dikken.
  • Meng de pasta met de yoghurt en de vleessaus in de ovenschotel.
  • Bestrooi het gerecht met de kaas.
  • Zet de enchilada pasta 20 min in de warme oven of tot de kaas gesmolten is.
  • Bestrooi het gerecht met de peterselie en dien op.

TIP:

Hou je niet van cheddar? Kies dan voor jouw favoriete geraspte kaas.
Vind je geen zwarte bonen? Kies dan de rode kidneybeans, die je makkelijker vindt in de supermarkt.
Makkelijk om op voorhand klaar te maken en in de oven te zetten op het moment dat je de pasta wilt eten.

Reacties