Gnudi Pomodoro

Foto Cathy Van de Moortele
Deze lichte kussentjes - Gnudi (zeg: noedie) - zijn pasta noch gnocchi. Ze zijn vederlicht en worden graag geserveerd met een eenvoudige saus, zoals deze tomatensaus. Je vormt ze tot quenelles met 2 eetlepels, zodat ze de vorm van een rugby bal krijgen. Gepocheerd in water en geserveerd met saus, vormen ze een lichte maaltijd.

Wat hebben we nodig:
  • 450 gr ricotta
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 eierdooier, losgeklopt
  • peper en zout
  • 30 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 65 - 100 gr patisseriebloem
  • 1 recept marinarasaus
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de ricotta met het ei, de dooier, peper en zout en Parmezaanse kaas.
  • Voeg 65 gr bloem toe tot het deeg een bal vormt. Het deeg zal nog zacht zijn. Is het deeg nog te nat, voeg dan nog wat extra bloem toe. Overdrijf niet met de bloem, anders krijg je geen lichte gnudi maar klompjes bloem met ricotta.
  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
  • Neem twee lepeltjes en vorm quenelles van het deeg.
  • Laat de gnudi voorzichtig van de lepel in het water glijden. Laat de gnudi pocheren tot ze zacht en gaar zijn (5 - 6 min). Zorg dat er niet teveel gnudi in één keer in het water liggen, anders vallen ze uit elkaar.
  • Haal de gnudi uit het water met een schuimspaan en verdeel ze dan over kommetjes.
  • Schep voorzichtig wat warme tomatensaus over de gnudi en werk af met extra Parmezaanse kaas.
TIP:

Dit is een complete maaltijd, als je er nog een frisse, groene salade bij serveert.
Maak de gnudi niet te groot.
Lekker met gebakken champignons erbij.

Reacties