Karnemelkbeignets

Foto Cathy Van de Moortele
Het hoeft echt geen kermis te zijn om nog eens te kunnen genieten van beignets. Integendeel: wat is er nu lekkerder dan zelfgemaakte beignets? Deze karnemelkbeignets natuurlijk! Hou er rekening mee dat je alvast zo'n 60 stuks zult hebben van dit recept.

Wat hebben we nodig:
  • 180 ml volle melk
  • 355 ml karnemelk
  • 2 pakjes korrelgist
  • 45 gr kristalsuiker
  • 700 - 750 gr tarwebloem
  • 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de melk tot die warm is. Zet de pot van het vuur.
  • Meng de melk met de karnemelk en laat de gist en suiker erin oplossen.
  • Laat het beslag 5 min rusten, tot de gist begint te schuimen.
  • Voeg 700 gr bloem, natriumbicarbonaat en zout toe. 
  • Meng het deeg met de deeghaak van de Kenwood. Het deeg moet loskomen van de kom maar zal wel nog kleverig aanvoelen. Laat het deeg niet los, voeg dan beetje per beetje nog wat meer bloem toe.
  • Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg 1u rijzen op een warme plaats.
  • Verwarm de frituurpan op 190°C en bedek een taartrooster met keukenrol.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit in een vierkant.
  • Snij gelijke vierkanten uit het deeg. Rek de vierkanten voorzichtig uit tot rechthoeken en laat ze frituren gedurende 1 min per kant.
  • Laat de beignets uitlekken op keukenrol.
  • Bestuif de beignets rijkelijk met bloemsuiker.
TIP:

Leg niet teveel beignets tegelijk in de frituurpan, anders koelt het vet te snel af en worden de beignets veel te vet.
De melk mag niet heet zijn, want dat maakt de gist kapot. Warme melk met koude karnemelk mengen.
Je kan het deeg (reeds gesneden) makkelijk invriezen. Bekleed enkele kleine bakplaatjes met bakpapier en leg de stukjes deeg hierop. Vries ze in en breng ze over in ziploc zakjes. Laat de oliebollen eerst ontdooien op bakpapier voor je ze frituurt.

Reacties