Frappucino
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat heb je nodig:
- gemalen koffie
- melk (vol, halfvol, mager, sojamelk, amandelmelk, ..)
- ijsblokken
- koffiesiroop (amandel, amaretto, caramel, ..)
- Zet een kan heel sterke koffie. Hij moet echt heel zwart zien.
- Giet de koffie over in een bewaarkan en zet ze minstens 12u in de koelkast.
- Vul een hoog glas met ijsblokken.
- Giet koffie over de ijsblokken en laat wat ruimte vrij voor de melk, als je die wilt.
- Vul aan met melk.
- Werk af naar smaak met koffiesiroop.
- Rietje erin en genieten maar!
De koffiesiropen vind je o.a. bij Xenos in Nederland.
Giet voortaan je koud geworden koffie niet meer weg. Vries de koffie in als ijsblokjes en gebruik die in je volgende frappucino.
Reacties