Tomaat op een stokje

Ze worden hier soms met kratten gekocht. Kerstomaatjes zijn heerlijk snoepgoed en knabbelen vlot weg. Ik neem ze mee als snack naar het werk, gebruik ze in pastagerechten, als bijgerecht bij vlees en heel vaak in de oven met verse tuinkruiden. Ook op de BBQ doen ze het goed. Maak er eens Tomaat op een stokje van!

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr kerstomaatjes
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • 1 koffielepel Worcestershiresaus
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • peper en zout
  • ciabatta brood, in dikke plakken gesneden
  • 125 gr ricotta kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Week je bamboe stokjes een half uur in koud water, zodat ze geen vuur vatten op de BBQ.
  • Maak de marinade: meng de olie met de Worcestershiresaus en de look. 
  • Was de tomaatjes en dep ze droog. Laat de kroontjes erop zitten, dat oogt mooi.
  • Voeg de tomaatjes toe aan de marinade en meng ze goed, zodat alle tomaatjes de smaken kunnen opnemen.
  • Steek per bamboestokje 5 tomaatjes naast elkaar. Kruid ze met peper en zout.
  • Met een borsteltje smeer je elk stuk brood in met de rest van de marinade.
  • Grill de Tomaten op een stokje op de BBQ. 
  • Grill beide zijden van het brood krokant.
  • Schep wat ricotta op het brood en werk af met de tomaatjes.
TIP:

Gebruik verschillende kleuren tomaat: soms kan je ze krijgen in het geel en oranje ook. 
Je kan de kroontjes verwijderen net voor je de stokjes op het brood legt.

Reacties