Tomaat op een stokje

Wat hebben we nodig:
- 500 gr kerstomaatjes
- 3 eetlepels neutrale olie
- 1 koffielepel Worcestershiresaus
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- peper en zout
- ciabatta brood, in dikke plakken gesneden
- 125 gr ricotta kaas
- Week je bamboe stokjes een half uur in koud water, zodat ze geen vuur vatten op de BBQ.
- Maak de marinade: meng de olie met de Worcestershiresaus en de look.
- Was de tomaatjes en dep ze droog. Laat de kroontjes erop zitten, dat oogt mooi.
- Voeg de tomaatjes toe aan de marinade en meng ze goed, zodat alle tomaatjes de smaken kunnen opnemen.
- Steek per bamboestokje 5 tomaatjes naast elkaar. Kruid ze met peper en zout.
- Met een borsteltje smeer je elk stuk brood in met de rest van de marinade.
- Grill de Tomaten op een stokje op de BBQ.
- Grill beide zijden van het brood krokant.
- Schep wat ricotta op het brood en werk af met de tomaatjes.
TIP:
Gebruik verschillende kleuren tomaat: soms kan je ze krijgen in het geel en oranje ook.
Je kan de kroontjes verwijderen net voor je de stokjes op het brood legt.
Reacties