Chocomousse zonder zorgen

Foto Cathy Van de Moortele
Als je zwanger bent (nee, ik niet, echt niet, are you serious?), wordt het niet aangeraden om rauwe eieren te eten. Maar als je dan toch een craving hebt voor chocolademousse, wat doe je dan? Een recept maken waarbij de eieren verhit worden. Ja toch?
P.S. ook lekker voor niet-zwangeren.

Wat hebben we nodig: 
  • 4 eierdooiers
  • 50 gr kristalsuiker
  • 60 gr fondant, gehakt
  • 15 gr pure cacao
  • 200 ml slagroom
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een kookpot met water op het vuur. 
  • Doe de eierdooiers met de suiker in een glazen kom en zet die boven het kokende water. Het water mag niet tot aan de kom komen.
  • Klop de dooiers met de suiker tot de suiker volledig opgelost is.
  • Zet de kom van het vuur.
  • Laat de fondant smelten in het eiersuikermengsel en voeg ook de cacao toe.
  • Klop de slagroom lobbig, niet stijf. 
  • Klop 1/4 van de slagroom krachtig door de chocomousse.
  • Vouw de rest van de slagroom voorzichtig door de mousse.
  • Breng de chocomousse over in 4 kommetjes (100 gr mousse per portie) en laat ze opstijven in de koelkast, gedurende minstens 2u.
TIP:

Vries de eiwitten in om er later meringue van te maken.

Reacties