Chocomousse zonder zorgen
Foto Cathy Van de Moortele |
P.S. ook lekker voor niet-zwangeren.
Wat hebben we nodig:
- 4 eierdooiers
- 50 gr kristalsuiker
- 60 gr fondant, gehakt
- 15 gr pure cacao
- 200 ml slagroom
- Verhit een kookpot met water op het vuur.
- Doe de eierdooiers met de suiker in een glazen kom en zet die boven het kokende water. Het water mag niet tot aan de kom komen.
- Klop de dooiers met de suiker tot de suiker volledig opgelost is.
- Zet de kom van het vuur.
- Laat de fondant smelten in het eiersuikermengsel en voeg ook de cacao toe.
- Klop de slagroom lobbig, niet stijf.
- Klop 1/4 van de slagroom krachtig door de chocomousse.
- Vouw de rest van de slagroom voorzichtig door de mousse.
- Breng de chocomousse over in 4 kommetjes (100 gr mousse per portie) en laat ze opstijven in de koelkast, gedurende minstens 2u.
Vries de eiwitten in om er later meringue van te maken.
Reacties