Scampi met romige paprikasaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 335 gr penne pasta
- 55 gr margarine
- 30 ml olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 225 gr champignons, gehakt
- 450 gr scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 450 ml witte saus
- 60 gr Emmenthaler, geraspt
- 120 ml room
- snuifje cayennepeper
- peper en zout
- verse peterselie, fijngesnipperd
- (scheutje vodka)
- Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
- Laat de margarine met de olie smelten in een zware pan, type Creuset.
- Fruit de uisnippertjes glazig en voeg de looksnippers toe.
- De paprikablokjes en champignons mogen er ook bij en laat ze even meefruiten.
- Voeg de scampi toe en laat die mooi roze worden.
- Kleur de saus met de tomatenpuree.
- Giet de witte saus bij de scampi en verrijk die met de kaas en de room.
- Breng het gerecht zachtjes aan de kook tot de saus de gewenste dikte heeft gekregen.
- Kruid af met cayenne, peper en zout.
- Roer de uitgelekte penne onder de saus en werk af met peterselie.
- (Voeg de vodka toe en roer nogmaals door.)
Voeg eens wat gele en oranje paprika toe voor extra kleur.
De olie zorgt er voor dat de boter niet verbrandt.
Reacties