Scampi met romige paprikasaus

Foto Cathy Van de Moortele
Een zalig gerecht met kick (en een scheutje vodka)!

Wat hebben we nodig:
  • 335 gr penne pasta
  • 55 gr margarine
  • 30 ml olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 225 gr champignons, gehakt
  • 450 gr scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 450 ml witte saus
  • 60 gr Emmenthaler, geraspt
  • 120 ml room
  • snuifje cayennepeper
  • peper en zout
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • (scheutje vodka)
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Laat de margarine met de olie smelten in een zware pan, type Creuset.
  • Fruit de uisnippertjes glazig en voeg de looksnippers toe.
  • De paprikablokjes en champignons mogen er ook bij en laat ze even meefruiten. 
  • Voeg de scampi toe en laat die mooi roze worden.
  • Kleur de saus met de tomatenpuree.
  • Giet de witte saus bij de scampi en verrijk die met de kaas en de room.
  • Breng het gerecht zachtjes aan de kook tot de saus de gewenste dikte heeft gekregen.
  • Kruid af met cayenne, peper en zout.
  • Roer de uitgelekte penne onder de saus en werk af met peterselie.
  • (Voeg de vodka toe en roer nogmaals door.)
TIP:

Voeg eens wat gele en oranje paprika toe voor extra kleur.
De olie zorgt er voor dat de boter niet verbrandt.

Reacties