Animal Crackers

Ik hou eigenlijk nog het meest van gewone, droge koekjes. Ze happen makkelijk weg, laten geen rotzooi aan je vingers achter en ze zijn knapperig. Als je kinderen in huis hebt, haal dan meteen je dierenvormpjes uit de lade om samen met hen deze animal crackers te maken. Plezier gegarandeerd!

Wat hebben we nodig:
  • 350 gr patisseriebloem
  • 5 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • klein beetje gemalen nootmuskaat
  • 170 gr boter, ongezouten, op kamertemperatuur
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 koffielepel vanille extract
Hoe gaan we te werk:
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en nootmuskaat.
  • Klop de boter romig in de Kenwood met de K-klopper.
  • Verminder de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk aan de suiker toe. Klop goed op tot alle korreltjes opgelost zijn. Schraap nu en dan de randjes van de kom.
  • Voeg het ei en de vanille toe en klop nog even op.
  • Voeg de helft van de bloem toe, klop op lage snelheid tot de bloem volledig opgenomen is.
  • Klop de resterende bloem door het deeg en blijf mixen tot het deeg loslaat van de kom.
  • Verdeel het deeg in 2 helften en leg ze op je werkblad. 
  • Plat de deegballen af tot schijven en pak ze apart in, in plastic folie.
  • Laat het deeg minstens 2u opstijven in de koelkast.
  • Laat het deeg 5 min op kamertemperatuur komen.
  • Rol het deeg uit tussen dikke folie of bakpapier.
  • Bestuif je werkblad met bloem en leg de vellen deeg op het werkblad.
  • Bestuif de vellen deeg met wat extra bloem (niet teveel).
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed enkele bakplaten met bakpapier.
  • Doop je koekjesvormen in bloem voor je de koekjes uitsteekt. 
  • Leg de koekjes op de bakplaten.
  • Verzamel de restjes deeg, maak er weer een deegbal van en rol die weer uit om nog meer koekjes uit te steken.
  • Vries de bakplaten 15 min in of zet ze 30 min in de koelkast, zodat het deeg weer kan opstijven.
  • Bak de koekjes 14 - 16 min of tot ze heel licht gekleurd zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op de bakplaten op taartroosters.
TIP:

Kies per bakplaat voor één vormpje. Als je verschillende vormen door elkaar op één bakplaat legt, loop je het risico dat het ene koekje meer doorbakken zal zijn dan het andere.
Bij Dille & Kamille vind je heel veel leuke koekjesvormen.

Reacties