Veggie quiche

Foto Cathy Van de Moortele
Een quiche hoeft niet altijd rond te zijn. Ook in een rechthoekige vorm zien ze er schitterend uit. Als je een vorm hebt waarbij de onderkant kan losgemaakt worden, is het helemaal prima.
Boordevol smaak en kleurrijk. This is summer!

Wat hebben we nodig:
  • 1 vel bladerdeeg, op kamertemperatuur
  • boter
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 dikke prei, schoongemaakt en fijngesneden
  • peper en zout
  • 100 gr Emmenthaler, geraspt
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel Philadelphia roomkaas
  • 150 ml room
  • verse bieslook, fijngesnipperd
  • 1 grote tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 3 bolletjes buffelmozzarella, in stukken getrokken
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Leg een dubbel vel aluminiumfolie op het bladerdeeg en giet er bakparels of ongekookte bonen op.
  • Verwarm een pan en voeg wat vetstof toe.
  • Fruit de uisnippers glazig en voeg de prei toe. Kruid met peper en zout. Laat alles samen 10 min zachtjes stoven tot de prei zacht is. Breng de prei over op een bord en laat alles afkoelen.
  • Bak de quichebodem 10 min voor.
  • Verdeel de geraspte kaas over de bodem en lepel de prei over de kaas.
  • Klop de eieren los met de roomkaas, room en bieslook. Kruid met peper en zout. Giet dit mengsel over de prei.
  • Strooi de tomatenblokjes over de quiche en werk af met stukjes mozzarella.
  • Bak de quiche 30 - 40 min of tot ze goudbruin is.
TIP:

Ik eet quiche nog altijd liefst koud en vind dit een ideaal picknick gerecht.

Reacties