Avocado salade

Wat hebben we nodig:
- 2 avocado's, geschild, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- scheutje citroensap
- 1 groot blik tonijn op water, uitgelekt
- 1 kleine stevige tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- peper en zout
- Doe de avocadoblokjes in een kom. Besprenkel ze met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.
- Verkruimel de tonijn bij de avocado en strooi er de tomatenblokjes bij.
- Werk af met de pijpajuintjes.
- Kruid af met peper en zout.
Maak deze salade niet te lang op voorhand. De avocado mag niet "slap" worden.
Avocado is het hoofdingrediënt van guacamole. Bewaar de pit van de avocado in de guacamole tot je hem gaat serveren. Die pit zorgt ervoor dat de avocado mooi groen blijft.
Reacties