Eiernoodles met kip

Foto Cathy Van de Moortele
Gerechten met noodles zijn hier een optie die vaak op het menu staan. Makkelijk, snel klaar en je hebt altijd wel iets in huis om er in te doen. Zorg dat je de kipfilet in flinterdunne reepjes snijdt, zodat de kip snel en gelijkmatig gaart. De saus is kleverig en dik en yummie!

Wat hebben we nodig:
  • 2 kipfilets, in flinterdunne reepjes gesneden
  • olie
  • 170 gr eiernoodles
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 6 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 1 stukje gember, geschild en gesnipperd
  • 120 ml sojasaus
  • 175 ml kippenbouillon
  • 80 gr donkerbruine suiker
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 60 gr maïzena
  • 120 ml water
  • een zak sojascheuten
  • gezouten pinda's, droog geroosterd en grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de kippenreepjes in de hete olie. Laat de kip uitlekken op huishoudrol.
  • Gaar de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ze met koud water om het gaarproces te stoppen.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een warme wok.
  • Voeg de look, pijpajuintjes en gember toe en fruit ze even mee. Laat ze alleszins niet kleuren.
  • Voeg de sojasaus, kippenbouillon, bruine suiker en sambal toe.
  • Meng de maïzena met het koude water en voeg dit papje toe aan de saus om die te binden.
  • Voeg de kippenreepjes ook toe aan de saus en warm goed door.
  • Verdeel de gare noodles over 4 kommetjes.
  • Werk af met saus.
  • Verdeel de rauwe sojascheuten en pinda's over de kommetjes en serveer.
TIP:

Je kan de sojascheuten ook even kort meewarmen in de wok als je dat liever hebt. Strooi de pinda's echter pas op het laatste over het gerecht, zodat ze krokant blijven.

Reacties