Kip met verse abrikozen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 650 gr verse abrikozen, ontpit en gehakt
- 50 gr kristalsuiker
- 2 eetlepels appelazijn
- olie
- boter
- 1 volledige kip, met vel, op kamertemperatuur
- peper en zout
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 500 ml kippenbouillon
- vers gesnipperde rozemarijn
- 1 koffielepel kaneel
- Tabasco naar smaak
- Verwarm de oven voor op 240°C. Zet een ovenschotel klaar waar de kip in kan.
- Doe de abrikozen in een kom met de suiker en de azijn. Laat de abrikozen weken.
- Zet een pan op het vuur. Verhit wat olie en boter in de pan.
- Bruin de kip aan alle kanten en leg ze in de ovenschotel. Kruid met peper en zout.
- Voeg nog wat olie en boter toe aan de pan en fruit de ui aan tot hij lichtjes begint te kleuren.
- Krab de bakrestjes los met een lepel en voeg de bouillon toe.
- Voeg 2/3 van de abrikozen (met sap) bij de bouillon en de uisnippers.
- Kruid met kaneel, rozemarijn en tabasco.
- Giet deze saus naast de kip in de ovenschaal.
- Verminder de ovenwarmte naar 200°C en zet de kip in de oven.
- Laat de kip 1u20 min bakken of tot ze mooi goudbruin en gaar is.
- Voeg de resterende abrikoosjes toe en laat de kip nog 10 min in de oven staan.
Lekker met rijst maar ook met puree of verse frietjes.
Je kan dit gerecht perfect in een Creuset of een tajine klaarmaken.
Reacties