Gebakken uien

Echt, ik zou zo een braadworst met gebakken uien bestellen, met mosterd en ketchup, maar dan zonder de worst. Die geur van de uien, de textuur in je mond en die gecaramelliseerde smaak...
Maak deze uien als bijgerecht als je van plan bent om BBQ te maken, bij hamburgers, of gewoon... zomaar..

Wat hebben we nodig:
  • 4 hele grote uien, gepeld
  • 60 gr boter
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Snij het kontje en het kopje van de uien af. 
  • Snij de uien door van boven naar beneden en leg ze op je snijplank met de vlakke kant naar beneden.
  • Snij dunne halve ringen van de uien. Maak de ringen mooi los van elkaar.
  • Verhit een zware gietijzeren pan, type Creuset.
  • Voeg de boter toe en laat ze smelten. De boter mag niet bruin worden.
  • Voeg de uien toe en roer ze goed om, zodat alle uienstukjes wat boter krijgen. 
  • Kruid de uien met wat zout en laat ze heel zachtjes caramelliseren. Dat proces kan zeker 45 min in beslag nemen. Neem je tijd en lees een boek, terwijl de geur van de uien jouw keuken vult...
TIP:

Gebruik geen zout als je boter gezouten is.
Check regelmatig of de uien niet droogbakken. Voeg wat extra boter toe als de uien te droog worden.

Reacties