Broodje Cuba

Foto Cathy Van de Moortele
Geen mayonaise, sla of tomaat: vooral vlees en kaas en superveel smaak. Dit Cubaanse broodje is heel populair in Amerika. Het broodje wordt getoast in de grill en zorgt voor knapperig brood en gesmolten kaas. Alle smaken komen tesamen, zodat jij deze weldadige hap met veel liefde kan delen.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 krokant stokbrood
  • plakjes ham, dun gesneden
  • plakjes varkensgebraad, dun gesneden
  • plakjes pepersalami, dun gesneden
  • plakjes Emmenthaler
  • lange plakken augurk
  • 1 eetlepel mosterd
  • boter, op kamertemperatuur
Hoe gaan we te werk:
  • Snij het stokbrood horizontaal door.
  • Beleg de onderkant met de ham, het gebraad, de salami en de kaas. 
  • Werk af met augurk.
  • Smeer het kruim van de bovenkant in met de mosterd. 
  • Duw het brood wat platter, zodat het straks goed in de grill past.
  • De buitenkanten van het brood worden ingesmeerd met wat boter.
  • Bak het broodje krokant in de grill of in je croque monsieur toestel.
  • Snij het broodje diagonaal door en serveer.
TIP:

Eet het broodje warm, want het is de bedoeling dat de kaas smelt over het vlees.

Reacties