Mini Citroen Cheesecakes

Altijd zomers en verfrissend, deze mini citroen cheesecakes.

Wat hebben we nodig:
  • 2 doosjes Philadelphia (225 gr per stuk), op kamertemperatuur
  • 140 gr kristalsuiker
  • zeste van 1 grote citroen
  • 2 eieren
  • vanille essence
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap
  • 12 droge koekjes (type Maria koekjes), verkruimeld
  • lemon curd
  • verse frambozen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Voorzie een muffinvorm van 12 papieren vormpjes.
  • Klop de roomkaas gedurende 2 min in de Kenwood met de K-klopper.
  • Meng de suiker met de zeste door ze tussen je vingers te wrijven. Meng deze citroensuiker door de roomkaas en klop nog even luchtig op.
  • Voeg de eieren, vanille en het citroensap toe. Klop nogmaals op.
  • Verdeel de koekjeskruimels over de vormpjes.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cheesecakes 22-24 min of tot ze bijna gestold zijn in het midden.
  • Laat de cheesecakes in de vorm afkoelen op een taartrooster. Ze zullen in het midden iets invallen.
  • Zet de cheesecakes minstens 4u in de koelkast.
  • Werk af met lemon curd en verse frambozen.
TIP:

Lemon curd vind je niet zo makkelijk bij ons. In Engeland wordt het heel vaak gebruikt in desserts of op getoaste Engelse muffins. Je kan de lemon curd uiteraard gewoon zelf maken.

Reacties