Alfajores koekjes voor Amber

Een vriendin van onze oudste dochter, kreeg de kans om 1 jaar te gaan studeren in Argentinië met AFS. Ze heeft daar een prachtige tijd beleefd en het zal een jaar zijn waar ze nog heel lang zal naar terug kijken.
Amber was helemaal weg van de alfajores koekjes die daar overal te koop waren en ze bracht waarlijks voor elk van ons een exemplaar mee. Ze vroeg aan onze dochter hoe lang het zou duren, voor ik dat sandwich koekje zou namaken... wel...

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 40 gr bloemsuiker
  • 75 gr maïzena
  • 75 gr patisseriebloem
  • dulce de leche
Hoe gaan we te werk:
  • Mix de boter luchtig met de bloemsuiker.
  • Meng de maïzena met de bloem en klop die dan door het botermengsel.
  • Je moet nu een bal deeg krijgen.
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 5mm.
  • Gebruik een ronde koekjesvorm om 24 koekjes uit het deeg te snijden. Restjes deeg kneed je weer samen en rol je opnieuw uit.
  • Leg de koekjes op de bakplaat.
  • Zet de bakplaat 10 min in de koelkast, zodat de koekjes kunnen opstijven.
  • Bak de alfajores 12 min of tot ze net beginnen kleuren aan de randjes. 
  • Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
  • Besmeer de helft van de koekjes met dulce de leche.
  • Druk op elk koekje een tweede koekje en zorg dat de vulling zich mooi verspreid.
TIP:

Dulce de leche maak je met gecondenseerde, gesuikerde melk. Zet zo'n ongeopend blik in een kookpot en vul die met water. Het blik moet nog boven het water uitsteken. Breng het water aan de kook en verminder dan de warmte. Laat het blik onder deksel 3u zachtjes pruttelen in het water. Vul op tijd kokend water bij als de pot dreigt droog te koken. Laat het blik afkoelen en open het dan pas. De melk is veranderd in zachte karamel.
Bewaar de koekjes in de diepvriezer en eet ze als ijsje. Aanrader!


Reacties