Superlichte pannenkoekjes van kant

Florida wordt stilletjesaan een jaarlijkse reisbestemming voor ons. We kijken altijd zo hard uit naar deze reis en komen meer dan voldaan terug. Wanneer we heimwee hebben, dan maken we 's ochtends Amerikaanse pannenkoekjes. Deze versie zorgt voor een vederlicht resultaat. Het bakpoeder laat de pannenkoekjes mooi rijzen. Probeer het maar eens.

Wat hebben we nodig:
  • 140 gr patisseriebloem
  • 15 gr bakpoeder (1 zakje)
  • snuifje zout.
  • 25 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 230 ml melk
  • 30 ml olie
Hoe gaan we te werk:
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout en de suiker.
  • Klop het ei los met de melk en de olie.
  • Roer de droge en natte ingrediĆ«nten door elkaar met een garde.
  • Breng het beslag over in een beslagfles.
  • Verwarm een antikleefpan op medium warmte.
  • Maak een hartje en laat dat een minuutje rustig bakken. Maak dan de kleinere versieringen. 
  • Draai de pannenkoek om van zodra je luchtbelletjes ziet en bak de andere kant.
  • Uiteraard kan je ook de gewone versie bakken, zoals op de foto.
  • Serveer met warme esdoornsiroop.
TIP:

Ontbijtpannenkoekjes moet je op het moment zelf eten. Het beslag kan je wel al de avond voordien klaar maken en in de koelkast in de beslagfles bewaren.
De beslagfles koop je in elke kookwinkel of bij Blokker.

Reacties