Vislasagne

Omdat we ook wel eens iets anders willen dan gewone lasagne, zetten we vandaag een visvariant op de kaart. Kies voor stevige vis, zoals kabeljauw of schelvis.

Wat hebben we nodig:
  • 600 ml melk
  • 1 laurierblad
  • 1 takje verse thijm
  • 500 gr stevige visfilets, zonder vel of graten
  • 50 gr vetstof
  • 50 gr vloeiende bloem
  • peper en zout
  • 200 gr Emmenthaler
  • 300 lasagne blaadjes
  • snuifje zout
  • 75 gr verse, jonge spinazieblaadjes
  • 200 gr worteltjes, geschraapt en in fijne plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet de melk op het vuur met de laurier en de thijm.
  • Leg de visfilets in de melk. Laat de vis zachtjes pocheren gedurende 2 min. Zet de pan van het vuur en laat de vis er nog 5 min in liggen. Haal de vis uit de melk en laat hem afkoelen.
  • Giet de melk door een zeef in een maatbeker.
  • Zet het pannetje weer op het vuur en laat de boter smelten zonder bruin te laten worden.
  • Klop de bloem door de vetstof tot een roux.
  • Voeg de melk weer toe en klop alles mooi tot een gladde saus.
  • Kruid af met peper en zout en voeg 150 gr van de kaas toe.
  • Doe enkele lepels van de saus in een ovenschotel.
  • Beleg met 3 blaadjes lasagne en laat ze niet overlappen.
  • Beleg met stukjes vis, spinazie en wortelschijfjes. Doe er nog wat saus over en bedek opnieuw met lasagneblaadjes.
  • Ga zo verder tot je 3 lagen lasagnevellen gebruikt hebt.
  • Duw de lasagne even aan, zodat de saus zich goed kan verspreiden.
  • Werk af met de rest van de kaas.
  • Bak de lasagne 25 min in de oven of tot hij heet en licht gebruind is.
TIP:

Je kan de wortels ook vervangen door tomatenschijfjes. Zorg dan wel dat je tomaten ontveld zijn.

Reacties