Bloementaartjes met citroen

Foto Cathy Van de Moortele
Ze zijn gewoon zo schattig, dat je ze bijna niet kan opeten. Maar maak ze zeker in deze periode, als een ode aan de lente. Ik ben gek op citroenen. Je kan er zoveel gerechten een oppepper mee geven. In deze taartjes komt de citroensmaak helemaal tot zijn recht.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr patisseriebloem
  • 150 gr boter
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • 4 citroenen
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 3 eieren
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem met de boter, de suiker, het ei en het zout. Bewerk het tot een mooi homogeen deeg.
  • Leg de deegbal op een bebloemd werkvlak of op een silicone bakmat.
  • Gebruik een koekjesvorm om bloemetjes uit het deeg te steken. Leg de bloemetjes deeg in muffinvormpjes.
  • Laat de taartjes 12 min bakken en laat ze dan afkoelen op een rooster.
  • Haal zoveel mogelijk zeste van de citroenen.
  • Pers de citroenen uit en giet het citroensap over de zeste in een kom.
  • Meng met de suiker en de maïzena, tot de suiker opgelost is.
  • Zet deze mengeling op een zacht vuurtje. 
  • Klop de eieren los in een kommetje.
  • Klop de eieren door de warme bereiding. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, zodat de eieren geen omelet worden, maar wel warm genoeg om de pudding te laten indikken.
  • Vul elk taartje met pudding.
  • Bestuif elk taartje onmiddellijk royaal met bloemsuiker. De bloemsuiker op de pudding zal wegsmelten, terwijl die op de deegrandjes mooi blijft zitten. Laat ze min 2u afkoelen voor je er je tanden in zet.
TIP:

Als je citroenzeste gebruikt, moet je ofwel Bio citroenen kopen ofwel je citroenen heel goed wassen.

Reacties