Stoemp

Echte stoemp hoeft geen melk. Kies voor speciale puree aardappelen en echte hoeveboter. Je wilt tenslotte wel genieten hè?

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg puree aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 5 wortels, geschraapt en in gelijke stukken gesneden
  • 1 bouillonblokje
  • 150 gr erwtjes (diepvries)
  • hoeveboter
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de aardappelen op met de wortelen in een ruime hoeveelheid water. Los het bouillonblokje op in het water.
  • Gaar de aardappelen en giet ze af. Laat ze nog even drogen op het vuur.
  • Stamp de aardappelen en voeg daarna de erwtjes toe.
  • Maak de stoemp wat smeuïger met boter.
  • Kruid af met peper, zout en verse nootmuskaat.
TIP:

Je kan ook nog wat gebakken champignons of blokjes gebakken courgette toevoegen.
Serveer de stoemp met een gevulde gehaktbal (bv vogelnestje) en een lekkere saus met bruine fond.

Reacties