Stoemp

Wat hebben we nodig:
- 1 kg puree aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 5 wortels, geschraapt en in gelijke stukken gesneden
- 1 bouillonblokje
- 150 gr erwtjes (diepvries)
- hoeveboter
- peper en zout
- nootmuskaat
- Zet de aardappelen op met de wortelen in een ruime hoeveelheid water. Los het bouillonblokje op in het water.
- Gaar de aardappelen en giet ze af. Laat ze nog even drogen op het vuur.
- Stamp de aardappelen en voeg daarna de erwtjes toe.
- Maak de stoemp wat smeuïger met boter.
- Kruid af met peper, zout en verse nootmuskaat.
Je kan ook nog wat gebakken champignons of blokjes gebakken courgette toevoegen.
Serveer de stoemp met een gevulde gehaktbal (bv vogelnestje) en een lekkere saus met bruine fond.
Reacties