Linzenburger

Linzen zijn goed voor je. Zo jammer dat linzen nog niet echt ingeburgerd zijn in onze eetcultuur. Zet ze eens wat vaker op tafel.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr groene linzen
  • 750 ml water
  • 4 eieren
  • zout
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • handvol peterselie, fijngesnipperd
  • 125 gr paneermeel
  • 50 gr walnoten, gehakt
  • olie
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de linzen gaar in de snelkoker (10 min) in het water.
  • Pureer de linzen met de eieren in de keukenrobot. Kruid af met zout.
  • Er mogen nog wat stukjes zichtbaar zijn, zoals bij een hummus.
  • Roer de uisnippertjes door de linzen, met de peterselie.
  • Het paneermeel mag er ook bij. Laat het mengsel enkele minuten staan, zodat het paneermeel het vocht kan opnemen.
  • Roer de noten door de linzen.
  • Verdeel het mengsel in 8 gelijke hoopjes en maak er burgers van.
  • Verhit een braadpan en laat de olie warm worden. Bak 4 burgers tegelijk, onder deksel, tot de onderkanten bruin zijn.
  • Bruin de burgers ook aan de andere kant.
TIP:

Je kan de linzenburgers zo eten, maar ook op een hamburgerbroodje serveren. Toast het broodje.
Maak hier een raita sausje bij (yoghurt met komkommer).
Meng eens wat geraspte worteltjes door de linzen.

Reacties