Muesli zonder granen

Foto Cathy Van de Moortele
Coeliakie komt steeds vaker voor. Mensen kiezen ook (on)bewust om granen weg te laten uit hun voeding. Als je dan fan bent van muesli, is het een beetje zuur. Of je probeert gewoon deze graanvrije versie!

Wat hebben we nodig:
  • handjevol amandelen
  • handjevol macademia noten
  • handjevol hazelnoten
  • handjevol pompoenpitjes
  • handjevol zonnebloempitjes
  • handjevol kokosrasp
  • handjevol goji besjes
  • handjevol gedroogde moerbei
  • handjevol gedroogde physaliskers
  • 1 eetlepel chia zaadjes (wit of zwart)
  • enkele druppels vanille essence
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout (optioneel)
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de noten, pitten en besjes in de keukenrobot en maal ze wat fijner. Er mogen gerust wat grovere stukken in zitten. Het ene wat fijner dan het andere. Zorg dat het geen poeder wordt.
  • Voeg het chia zaad, de vanille, de kaneel en het zout toe.
  • Je kan deze muesli zo eten, of hem mengen met melk/yoghurt.
TIP:

Bezoek eens je lokale markt en ga op zoek naar een notenkraam. Je zal je ogen uitkijken en meteen ideetjes opdoen om je eigen muesli te vervolmaken.
Als je noten gebruikt, die al gezouten zijn (bv macademia noten), dan laat je het zout op het einde weg.
Wil je een voorraadje muesli aanleggen? Bewaar de muesli in een hermetisch afsluitbare doos.
Rasp net voor je de muesli wilt eten, een appel over je kom. Je hoeft hem niet te schillen. Heel lekker!

Reacties