Runderstoofpotje
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 800 gr runderstoofvlees
- peper en zout
- 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 1 fles rode wijn
- 200 ml bruine fond
- kruidentuiltje
- 250 gr Parijse champignons, in plakjes gesneden
- 3 wortels, geschraapt en in plakjes gesneden
- 200 gr zilveruitjes (diepvries), ontdooid
- 2 sneden wit brood
- mosterd
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Verhit de Creuset en voeg wat vetstof toe.
- Droog het vlees af en bruin het aan alle zijden.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de uien en de look toe en bak ze mee tot de uien mooi gekleurd zijn.
- De wijn en de fond mag er bij, samen met het kruidentuiltje.
- Laat het vlees een uurtje sudderen op een zacht vuurtje.
- Voeg de champignons, wortels en uitjes toe.
- Besmeer de boterhammen met mosterd en leg ze op het vlees.
- Laat de stoverij verder sudderen tot het vlees mooi uiteen valt.
- Werk af met de peterselie en serveer met dikke, handgesneden frietjes en veldsla.
Je hoeft geen dure wijn te kiezen voor een stoofpotje, maar kies wel een wijn die je lekker vindt.
Reacties