Noodles met pindasaus

Je ziet het wel eens in die Amerikaanse series: die Chinese take away doosjes vol noodles met pindasaus, stukjes pinda, wortel, komkommer en fijngesnipperde pijpajuintjes. Genieten met chopsticks, voor de TV... mmm....

Wat hebben we nodig:
  • 2 porties Udon noodles
  • 1 teen look, gepeld 
  • 1 stukje gember, geschild
  • 150 gr pindakaas met stukjes
  • 150 ml warm water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel getoaste sesamolie
  • 1 eetlepel appelazijn of rode wijnazijn
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne julienne gesneden
  • 1/2 komkommer, ontpit en in fijne julienne gesneden
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de Udon noodles gaar in ruim, gezouten water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Maak de saus: Cutter de look fijn met de gember.
  • Voeg de pindakaas toe met het water, de sojasaus, olie, azijn en suiker. Cutter tot een gladde saus.
  • Meng de noodles met de saus en verdeel ze over mooie kommetjes.
  • Garneer met wortel, komkommer en pijpajuintjes.
TIP:

Heb je nog wat pinda's liggen? Toast ze kort en hak ze fijn. Strooi ze over je noodles net voor je ze gaat opeten.
Als je van wat pit houdt, zet dan de sambal oelek maar op tafel. Past er heel goed bij.
Lekker met kipsaté.

Reacties