Potsticker velletjes

Wanneer de dochters hun schoolrapport gekregen hebben, gaan we steevast Chinees eten. Dat is hier al jarenlang traditie en het is altijd fijn om tradities in ere te houden.
De hubby kiest zonder twijfel altijd voor Babi Pangang, terwijl wij wel eens durven experimenteren met iets anders, iets minder gekend. Het voorgerecht is voor alle 4 een kom hete haaievinnesoep (don't worry, er komen helemaal geen haaien aan te pas), voor mij met een schepje sambal oelek om het wat pittiger te maken. Wat ik echter nog altijd mis in ons favoriete Chinese restaurant, zijn de authentieke Chinese potstickers. Dim sum die gebakken worden in de pan, aan één kant gebruind, de andere kant niet.
In onze regio zit geen Aziatische supermarkt en daar ik graag kook op om het even welk moment van de dag, is mijn voorraadkast altijd goed gevuld en spreiden beide koelkasten altijd lekkers ten toon.
De beste uitvinding ooit, is dit recept om zelf de velletjes (wonton wrappers) voor potstickers te maken. Zoveel beter, zoveel lekkerder en zoveel meer binnen bereik..

Wat hebben we nodig:
  • 280 gr "00" pastabloem
  • 10 gr zout
  • 100 ml kokend water
  • 100 ml koud water
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met het zout.
  • Voeg geleidelijk aan het kokende water toe.
  • Voeg dan geleidelijk aan het koude water toe tot je een deeg bekomt.
  • Kneed het deeg op een bebloemd werkvlak tot het zacht en glad is.
  • Leg het deeg afgedekt in een kom en laat het rusten tot je klaar bent om de potstickers te gaan maken.
  • Nijp balletjes deeg van 15 gr af en rol ze uit tot ze een diameter van ongeveer 7 - 10 cm hebben.
  • Nu ben je klaar om potstickers te maken.
TIP:

Je kan het deeg op voorhand maken en uitrollen en goed bebloemen met maïzena. Vries de velletjes in en laat ze even ontdooien voor je ze gebruikt.
Het kan goed zijn dat je het koude water niet allemaal moet opgebruiken.
Dit recept is goed voor zo'n 35 velletjes.
Je kan het deeg ook door de pastamachine halen en er dan met een ravioli vormpje rondjes uit steken.

Reacties