Granola
Wat hebben we nodig:
- 325 gr havermout
- 100 gr amandelen, gehakt
- 100 gr pistachenoten, gehakt
- 100 gr walnoten, gehakt
- 145 gr zonnebloempitjes, gepeld
- 80 ml olie
- 120 ml honing, vloeibaar
- snuifje kaneel
- enkele druppels vanille extract
- handvol gojibessen
- handvol gedroogde moerbeien
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng de havermout met de noten en de zonnebloempitjes.
- Klop de olie los met de honing, kaneel en vanille.
- Giet de natte ingrediënten over de droge en meng goed met een houten lepel.
- Bekleed je bakplaat met bakpapier en stort de massa op het bakblik. Zorg dat alles netjes in één laag ligt.
- Bak de granola 20 min. Schud de granola even op halverwege de baktijd, zodat alles mooi krokant gebakken wordt.
- Leg de oven af.
- Strooi de gojibessen en de moerbeien over de granola.
- Laat de granola volledig afkoelen op de plaat, in de oven.
Bewaar de granola in een luchtdichte doos.
Eet de granola met yoghurt of melk of puur als snack.
Werk de granola af met gedroogd fruit.
Varieer met de noten: pecannoten, macademia noten,.. doen het hier ook heel goed.
Reacties