Granola

Voor wie de gezonde toer op wil en zelf zijn ontbijtgranen wil maken: granola. Lekker knapperig en boordevol noten en havermout.

Wat hebben we nodig:
  • 325 gr havermout
  • 100 gr amandelen, gehakt
  • 100 gr pistachenoten, gehakt
  • 100 gr walnoten, gehakt
  • 145 gr zonnebloempitjes, gepeld
  • 80 ml olie
  • 120 ml honing, vloeibaar
  • snuifje kaneel
  • enkele druppels vanille extract
  • handvol gojibessen
  • handvol gedroogde moerbeien
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Meng de havermout met de noten en de zonnebloempitjes.
  • Klop de olie los met de honing, kaneel en vanille.
  • Giet de natte ingrediënten over de droge en meng goed met een houten lepel.
  • Bekleed je bakplaat met bakpapier en stort de massa op het bakblik. Zorg dat alles netjes in één laag ligt. 
  • Bak de granola 20 min. Schud de granola even op halverwege de baktijd, zodat alles mooi krokant gebakken wordt. 
  • Leg de oven af.
  • Strooi de gojibessen en de moerbeien over de granola.
  • Laat de granola volledig afkoelen op de plaat, in de oven.
TIP:

Bewaar de granola in een luchtdichte doos.
Eet de granola met yoghurt of melk of puur als snack.
Werk de granola af met gedroogd fruit.
Varieer met de noten: pecannoten, macademia noten,.. doen het hier ook heel goed.

Reacties