Geglaceerde kip

Wat hebben we nodig:
- 1 kg kippenbillen, zonder vel, zonder been
- 3 eetlepels olie
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 koffielepel getoaste sesamolie
- 5 eetlepels honing, vloeibaar
- 4 teentjes look, gepeld en gesnipperd
- een snuifje gemberpoeder
- een snuifje peper
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 3 pijpajuintjes, gesnipperd
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bekleed je bakplaat met een dubbele laag aluminiumfolie. Honing en sojasaus zijn heel kleverig en je wilt je bakplaat echt nog gebruiken nadien. Gewoon doen dus.
- Klop de olie los met de sojasaus, sesamolie, honing, look, gember en peper.
- Giet deze marinade in een plastic zakje en leg de kip erin. Kneed het zakje zodat de kip de marinade opneemt.
- Giet het zakje leeg op de bakplaat, met de marinade.
- Bestrooi de kip met sesamzaadjes.
- Bak de kip 40 min. Als de bovenkant te donker wordt, leg er dan aluminiumfolie op.
- Laat de kip 5 min afkoelen. Giet de sappen niet weg.
- Neem een groot bord en schik de kippenbillen hierop. Werk af met de restanten van de kleverige saus.
- Strooi de pijpajuintjes over de kip.
Dit is echt fingerfood. Geniet en voorzie voldoende servetjes.
Reacties