Geglaceerde kip

Kleverig en zoet met de juiste hoeveelheid soja. Deze kip is echt om de vingers bij af te likken. Serveer ze met geurige jasmijnrijst en coleslaw. Een ideaal weekendgerechtje.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg kippenbillen, zonder vel, zonder been
  • 3 eetlepels olie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel getoaste sesamolie
  • 5 eetlepels honing, vloeibaar
  • 4 teentjes look, gepeld en gesnipperd
  • een snuifje gemberpoeder
  • een snuifje peper
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 3 pijpajuintjes, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bekleed je bakplaat met een dubbele laag aluminiumfolie. Honing en sojasaus zijn heel kleverig en je wilt je bakplaat echt nog gebruiken nadien. Gewoon doen dus.
  • Klop de olie los met de sojasaus, sesamolie, honing, look, gember en peper.
  • Giet deze marinade in een plastic zakje en leg de kip erin. Kneed het zakje zodat de kip de marinade opneemt.
  • Giet het zakje leeg op de bakplaat, met de marinade.
  • Bestrooi de kip met sesamzaadjes.
  • Bak de kip 40 min. Als de bovenkant te donker wordt, leg er dan aluminiumfolie op.
  • Laat de kip 5 min afkoelen. Giet de sappen niet weg.
  • Neem een groot bord en schik de kippenbillen hierop. Werk af met de restanten van de kleverige saus.
  • Strooi de pijpajuintjes over de kip.
TIP:

Dit is echt fingerfood. Geniet en voorzie voldoende servetjes.

Reacties