Chocolaatjes met amandelsnippers

Meisjes en chocolade.. altijd een goede combinatie. Ik ben helemaal tuk op noten. Vooral amandelen, pinda's, hazelnoten, walnoten...mmmm.. Deze snoepjes kan je makkelijk zelf maken en je verpakt ze mooi in zo'n doorzichtig zakje dat je bij AVA kan kopen. Mooi lintje errond en je hebt meteen een leuk cadeautje.

Wat hebben we nodig:
  • chocolade, grof gehakt
  • je favoriete noten, gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf in een geschikt kommetje en op lage kracht.
  • Roer de chocolade glad.
  • Roer een deel van de noten door de chocolade.
  • Giet de chocolade uit op een silicone bakmat.
  • Bestrooi met de rest van de noten. 
  • Laat de chocolade opstijven in de koelkast.
  • Breek de chocolaatjes in stukken.
TIP:

Neem gepelde amandelen en snij die zelf horizontaal door. Snij dan elke helft in fijne reepjes.
Je kan de noten ook malen, maar dan heb je niet hetzelfde effect.
Voeg ook eens gesnipperd, gedroogd fruit toe, zoals vijgen, abrikozen, kersen,..
Kies de chocolade die jij lekker vindt: melkchocolade, fondant, witte chocolade,...

Reacties