Lepelkoekjes

Waarschijnlijk koop je deze meestal gewoon in de winkel, omdat je er niet bij stil staat dat je ze ook zelf kan maken.
Dat is nu verleden tijd. Met dit recept hoef je nooit meer voorverpakte lepelkoekjes te kopen. Bak ze zelf en serveer ze met een kop lekkere Nespresso.

Wat heb je nodig:
  • 4 eieren, gescheiden
  • 120 gr kristalsuiker
  • 120 gr patisseriebloem
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de eiwitten half tot sneeuw. Voeg de helft van de suiker geleidelijk aan toe en blijf kloppen tot de eiwitten stijf zijn.
  • Mix de eierdooiers romig met de rest van de suiker.
  • Mix een schepje opgeklopt eiwit door de dooiers. Dit maakt de massa luchtiger om straks de rest erdoor te spatelen.
  • Meng de eierdooiers voorzichtig door de eiwitten.
  • Spatel de gezeefde bloem door de eieren.
  • Doe het beslag in een spuitzak met een glad mondje. Spuit reepjes beslag van zo'n 6 cm lengte op een bakplaat die met bakpapier bekleed is.
  • Bestuif alle koekjes met bloemsuiker.
  • Bak de koekjes 6 - 8 min of tot ze licht gekleurd zijn. 
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op het bakpapier op een rooster.
  • Trek het bakpapier voorzichtig van de koekjes.
TIP:

Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos.

Reacties

Unknown zei…
Hoeveel bloedsuiker? En wanneer dit toevoegen
Hallo, je bestuift de koekjes met een beetje bloemsuiker net voor ze de oven ingaan, zodat ze een dun laagje bloemsuiker hebben.
Succes!
Cathy