Aardappelpuree met een kick

In Amerika zijn ze gek op aardappelpuree en dan vooral aardappelpuree met vanalles erbij: spek, kaas, pijpajuintjes, zure room, uitjes, ... Das ook echt mijn meug. Om het helemaal makkelijk te maken: je hoeft de aardappelen zelfs niet te schillen!

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg puree aardappelen, schoongeboend
  • 100 gr ontbijtspek, in plakjes
  • enkele klontjes boter, op kamertemperatuur
  • 5 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 2 eetlepels zure room
  • peper en zout
  • een handvol krokante uitjes
Hoe gaan we te werk:
  • Prik de aardappelen in op verschillende plaatsen en gaar ze in de microgolfoven.
  • Bak het spek krokant. Hak het spek grof.
  • Stamp de aardappelen, maar ze hoeven niet fijn te worden. Er mogen best nog wat brokjes in zitten.
  • Verdeel de boter over de aardappelen en roer ze er door.
  • Roer het spek en de pijpajuintjes door de puree.
  • Meng met de zure room.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Net voor het serveren meng je de puree met de uitjes.
TIP:

De krokante uitjes kan je kopen in de supermarkt. Ze worden vaak geserveerd op Bicky Burgers.
Wil je echt geen aardappelpel in je puree? Niemand belet je om de aardappelen te schillen voor je ze gaart.
Voeg eens een snuifje bakpoeder toe aan de aardappelen, voor je ze stampt. Dat zorgt voor extra fluffy aardappelpuree.

Reacties