Gestoomde kip met goji bes

Gary Rhodes is echt zo'n plezier om naar te kijken. Ik hou van zijn reportages, zijn eigenzinnigheid en de persoonlijke toets die hij geeft aan de wereldkeuken. Hij deelt zijn ervaring met de kijkers en zet aan tot het proeven van producten die wij niet gewend zijn.
Dit gerecht komt uit zijn documentaire doorheen China.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kipfilet, in plakjes gesneden
  • 1 koffielepel rijstwijn of sherry
  • 1 koffielepel olie
  • peper en zout
  • 4 shi-take champignons, fijn gesneden
  • 1 steel selder, geschild en in maantjes gesneden
  • 2 dadels, ontpit en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel goji bessen
  • 1 koffielepel getoaste sesamolie
Hoe gaan we te werk:

  • Meng de plakjes kip met de rijstwijn, olie, peper en zout. 
  • Leg de kip op een vuurvast bordje en zet het alvast in een stoommandje.
  • Strooi de champignons, selder, dadels en goji bessen over de kip.
  • Dek af met het deksel en stoom de kip 10 - 15 min. 
  • Besprenkel het gerecht met de sesamolie.
TIP:

Goji bessen zijn heel gezond en zitten vol anti-oxidanten. Ik koop ze bij de notenkraam op de markt.
Mocht je Chinese dadels vinden in de Aziatische supermarkt, dan gebruik je die uiteraard.

    Reacties