Gestoomde kip met goji bes

Dit gerecht komt uit zijn documentaire doorheen China.
Wat hebben we nodig:
- 1 kipfilet, in plakjes gesneden
- 1 koffielepel rijstwijn of sherry
- 1 koffielepel olie
- peper en zout
- 4 shi-take champignons, fijn gesneden
- 1 steel selder, geschild en in maantjes gesneden
- 2 dadels, ontpit en in stukjes gesneden
- 1 eetlepel goji bessen
- 1 koffielepel getoaste sesamolie
- Meng de plakjes kip met de rijstwijn, olie, peper en zout.
- Leg de kip op een vuurvast bordje en zet het alvast in een stoommandje.
- Strooi de champignons, selder, dadels en goji bessen over de kip.
- Dek af met het deksel en stoom de kip 10 - 15 min.
- Besprenkel het gerecht met de sesamolie.
Goji bessen zijn heel gezond en zitten vol anti-oxidanten. Ik koop ze bij de notenkraam op de markt.
Mocht je Chinese dadels vinden in de Aziatische supermarkt, dan gebruik je die uiteraard.
Reacties