Aziatisch slaatje

De zon hangt in de lucht! Laat die slaatjes maar komen! Bij een portie potstickers, eet ik graag een rauwkostslaatje. Deze versie is lekker fris en knapperig en met de stukjes pinda erin, heb je extra beet.

Wat hebben we nodig:

  • 2 eetlepels getoaste sesam olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 koffielepels sojasaus
  • verse gember, geschild en fijngesnipperd
  • 1 teen look, geschild en geraspt
  • peper en zout
  • 2 wortels, geschraapt en grof geraspt
  • 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngsnipperd
  • een handvol verse peterselie of koriander, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels sesamzaadjes, droog geroosterd
  • een handjevol pinda's, droog geroosterd en grof gehakt

Hoe gaan we te werk:

  • Maak de dressing: doe de sesam olie met het citroensap, de honing, sojasaus, gember en look in een bokaaltje. Draai het deksel erop en schud goed.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng de wortels met de selder, ui, peterselie, sesamzaadjes en nootjes in een kom.
  • Overgiet met de dressing, hussel door elkaar en dien op.


TIP:

Wil je het slaatje pas later eten? Doe de dressing er dan nog niet op, om de knapperigheid niet te verliezen.
Ook lekker met pistachenootjes.
Halveer een rijpe avocado en verwijder de pit. Besprenkel de helften met citroensap, om verkleuren tegen te gaan. Vul de avocado's met het slaatje en dien het zo op.

Reacties