Cowboy koekjes

Geen idee of de cowboys deze koekjes in hun zadeltas zitten hebben, maar het lijkt me wel leuk om me dat zo voor te stellen: een cowboy, hoog op zijn paard, turend over de horizon en genietend van een heerlijk, zelfgebakken koekje. Een cowboy koekje is zo'n koekje, waar je heel veel ingrediënten in kwijt kan: gedroogd fruit, noten (al dan niet getoast), havermout, ... Laat je inspiratie spreken en kijk wat je nog in je kast hebt liggen. Dan kom je al een heel eind.

Wat hebben we nodig:
  • 230 gr boter, op kamertemperatuur
  • 140 gr lichtbruine suiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1,5 koffielepel vanille extract
  • 260 gr patisseriebloem
  • 1 1/4 koffielepel natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 480 gr havermout
  • 120 gr noten, gehakt
  • 60 gr kokosrasp
  • 120 gr chocolate chips
  • 120 gr rozijntjes (of veenbesjes, gedroogde kersen, krenten,..)
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de boter met de 2 soorten suiker romig in de Kenwood.
  • Voeg de eieren één per één toe en klop na elke toevoeging. Voeg ook de vanille toe.
  • Meng de bloem met het natriumbicarbonaat en het zout. 
  • Klop de bloem onder het beslag.
  • Voeg nu de yummie zaken toe: noten, kokos, chocolate chips, rozijntjes.
  • Meng een laatste keer.
  • Schep gelijke hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik hiervoor een koekjesschep of een maatje, zodat je koekjes mooi gelijk van grootte zijn. Duw de koekjes wat platter.
  • Bak de koekjes 14 - 16 min of tot de randjes lichtjes gekleurd zijn (voor zachte koekjes) of iets langer als je eerder een krokant koekje wilt (zoals ik die het liefst heb).
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
TIP:

Dit recept is voor veel koekjes. Uiteraard ben je vrij om het recept te halveren. Of je vriest enkele koekjes in als deeg, en bakt ze later af. Of je maakt ze gewoon allemaal en laat de hele buurt meegenieten (zoals ik zo graag doe).
Maak er grote koekjes van (6 per plaat).

Reacties