Salade van spruitjes

Echt, zelfs het verkleinwoord van "spruiten" kan me normaal gezien niet over de streep trekken. Ik lust geen spruiten. Ze stinken, ze smaken vies en ik moet er waarlijks van overgeven. Sorry voor deze boodschap, but it is what it is. Tot ik op dit slaatje kwam... Je kan het niet geloven, maar ik ga echt spruiten eten. Door ze heel fijn te schaven en ze rauw te eten, komt er geen vieze koolreuk je neusgaten verpesten. Een slaatje met slechts 4 ingrediënten, maar toch superlekker en knapperig!

Wat hebben we nodig:
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 85 gr gedroogde abrikozen, versnipperd
  • 5 walnoten, droog geroosterd en grof gehakt
  • 170 gr spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • enkele druppels vloeibare honing
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Leg het spek op huishoudpapier en verwarm het 2 - 3 min in de microgolf op volle kracht. Check of het spek krokant is. Zoniet: zet het er nog een minuutje of 2 in.
  • Breek het spek in stukjes en doe ze in een kom.
  • Meng het spek met de abrikozensnippers en walnoten.
  • Snipper de spruiten fijn en meng ze door de salade.
  • Klop de olie los met de azijn en de honing. Kruid af met peper en zout.
  • Meng de dressing door de salade en serveer.
TIP:

Neem van die dikke, plompe abrikozen. Je wil het smeuïge, zoete effect voor dit slaatje.

Reacties