Slaatje rosbief

De zon schijnt! Laat de slaatjes maar komen. Ik kan er alvast niet genoeg van krijgen. Deze salade met rosbief zouden ze eigenlijk eens in de horeca moeten verkopen. Overal vind je slaatje geitenkaas of scampi, maar waar zit de creativiteit?

Wat hebben we nodig:
  • 1 stuk rosbief
  • 2 grote aardappelen, in de pel gekookt en afgekoeld
  • 2 uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 3 rijpe tomaten, in partjes gesneden
  • handjevol pijnboompitjes, droog getoast
  • handjevol champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 200 ml balsamico azijn
  • olie
  • peper en zout
  • veldsla
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Kruid het vlees met peper en zout en gaar het 1u in de oven.
  • Snij de aardappelen in plakjes. De schil mag er aan blijven.
  • Fruit de uiringen lichtbruin in wat olie in een heet pannetje.
  • Haal de uien uit de pan, voeg wat olie toe en bak de aardappelschijfjes even aan.
  • Kruid met peper en zout. Doe de aardappeltjes in een kom met de uien en de tomatenpartjes. Schep alles mooi om.
  • Haal het vlees uit de oven en korst het nog even aan in de pan. Draai het vlees om en laat het omgekeerd rusten onder aluminiumfolie, zodat de sappen zich weer over het vlees kunnen verdelen.
  • Bak de champignons krokant in dezelfde pan. Overgiet met de balsamico en laat die voor de helft inkoken. Doe er dan 150 ml olie bij.
  • Tijd om het bord te dresseren: schep op elk bord wat van de aardappelmengeling. Snij het vlees in hapklare plakjes en drapeer ze over de aardappeltjes. Strooi de champignonschijfjes over de salade en werk af met de pijnboompitjes.
  • Strooi nog enkele blaadjes veldsla over de salade.
  • Werk af met de dressing.


TIP:

Je kan het vlees warm of koud serveren of dit slaatje maken met restjes rosbief.

Reacties