Daim voor de lekkerbekken

Dit Zweedse snoepje bestaat eigenlijk uit boteramandel en chocolade. Deze home made versie moet er zeker niet voor onder doen. Ik ga er eerlijk bij zeggen: ze zijn verslavend...

Wat hebben we nodig:
  • 115 gr boerenboter
  • snuifje zout
  • 200 gr kristalsuiker
  • 60 ml water
  • 40 gr amandelschilfers (al dan niet droog getoast)
  • 100 gr côte d'or melkchocolade, gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Vet de bovenste binnenrand van een microgolfkom in met wat olie of boter. Dit voorkomt dat de caramel straks gaat overkoken.
  • Doe de boter met het zout, de suiker en het water in de kom. Verwarm 5 min op volle kracht en roer door met een hittebestendige lepel.
  • Zet de caramel nog 5 min in de microgolf maar hou toezicht. Caramel kan heel snel van een lichte kleur overgaan naar toffee kleur naar verbrand. Je wilt de toffee kleur, niet de verbrande.
  • Strooi ondertussen de amandelschilfers uit op een silicone bakmat.
  • Roer de caramel nog even door en giet hem in een dunne laag over de amandeltjes.
  • Strooi onmiddellijk de stukjes chocolade over de caramel, zodat die smelt. Met een lange spatel verspreid je de gesmolten chocolade over de caramel.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Breek de Daim in stukjes.
TIP:

Bewaar de Daim in een afgesloten doosje in de koelkast.
Versier je Daim onmiddellijk met suikerpareltjes voor extra effect.
Vervang de amandelschilfers door gezouten pinda's.
Neem een goede kwaliteit chocolade. Je wilt namelijk ook een lekker resultaat. Ik kies altijd voor Côte d'Or, gewoon omdat het de beste is.

Reacties