Semola crackers

Supermakkelijk om te maken en toch zo lekker. De eenvoud zelf. De ideale cracker voor jouw zelfgemaakte hummus of aubergine dip.

Wat hebben we nodig:
  • 140 gr semola de Cecco
  • 140 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 235 gr water
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met het zout. 
  • Roer het water door de bloem en bewerk het tot een stevig deeg.
  • Blijf goed kneden op een lichtjes bebloemd werkvlak tot het deeg glad is.
  • Bedek het deeg met plastic folie en laat het 15 min rusten.
  • Leg een pizzasteen in de oven en verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur (250°C). Heb je geen pizzasteen, gebruik dan een zware bakplaat.
  • Verdeel het deeg in 20 gelijke delen en hou ze afgedekt, zodat het deeg niet uitdroogt. Rol elk balletje deeg zo dun mogelijk uit. Het hoeft er allemaal niet zo perfect rond uit te zien. Dit zijn home made crackers, remember?
  • Bak de crackers tot ze goudbruin zijn en belletjes vertonen. Het duurt zo'n 3 min per lapje deeg. Blijf er goed bij, want je wilt ze niet verbranden.
  • Ga zo door tot alle crackers gebakken zijn. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
TIP:

Bewaar de crackers in een hermetisch afgesloten doos.
Semola de Cecco vind je bij Delhaize.

Reacties