Palmiers

Foto Cathy Van de Moortele
Je hebt ze vast al eens gegeten: palmier koekjes. Deze zoete bladerdeegkoekjes zijn krokant en hebben een suikerlaagje. Je hebt er slechts 3 ingrediƫnten en een oven voor nodig. Geen enkel excuus deze keer, om het niet te proberen.

Wat hebben we nodig:
  • vierkant bladerdeeg
  • hittebestendige suikerkristallen
  • gesmolten boter, afgekoeld
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Strooi een laagje suiker op je werkblad.
  • Verwijder het papier van het bladerdeeg en leg het bladerdeeg op de suiker.
  • Duw met je deegrol over het deeg, zodat de suiker zich vasthecht aan het deeg.
  • Maak met je mes een ondiepe insnijding in het midden van het deeg, zodat je twee gelijke helften bekomt. Snij het deeg niet door!
  • Rol het deeg van de ene kant op naar het midden.
  • Rol ook de andere kant van het deeg naar het midden. Op die manier krijg je twee rollen bladerdeeg tegen elkaar. Leg de deegrol omgekeerd op een plaatje, zodat de rolletjes mooi samen blijven.
  • Vries het deeg 10 min in, zodat je het beter kan snijden.
  • Snij het deeg in plakjes van 1 cm met een gekarteld mes. 
  • Gebruik een silicone borsteltje om de palmier koekjes in te smeren met gesmolten boter. Dit zal zorgen voor een mooie glans.
  • Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze gedurende 15 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
TIP:

Probeer deze koekjes eens te maken met kaneelsuiker.
In dit recept werk je beter met vierkant bladerdeeg. Heb je alleen rond deeg? Snij er dan een groot vierkant uit. De restjes rol je ook op.
De hittebestendige suikerkristallen koop ik bij het Wittevrongel in Eeklo. Ideaal voor palmiers en appelflappen.

Reacties