Bananenmuffins met crunch

De ene week is de andere niet en soms worden er al eens wat minder bananen gegeten. Wat doe je dan met die bananen die eigenlijk al fin de vie zijn? Muffins of bananenbrood van maken natuurlijk! Ze mogen echt goed rijp zijn, zodat je ze kan pletten en smeuïge muffins kan maken.

Wat hebben we nodig:
  • 3 rijpe bananen, gepeld
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 75 gr boter, gesmolten
  • 200 gr patisseriebloem
  • 5 gr bakpoeder
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 75 gr donkerbruine suiker
  • 2 eetlepels patisseriebloem
  • snuifje kaneel
  • 1 eetlepel koude boter, in blokjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Zet 10 muffinvormpjes klaar op een rooster. Als je wilt, kan je papieren vormpjes in je muffinpan leggen, dat presenteert altijd mooier.
  • Plet de bananen met de suiker, het ei en de gesmolten boter.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout.
  • Meng de natte ingrediënten door de droge tot alles net gemengd is. Er is geen enkele noodzaak om dit mengsel glad te mixen. Hoe minder je het mengt, hoe beter.
  • Verdeel het beslag over 10 vormpjes.
  • Meng de donkerbruine suiker met de bloem, kaneel en boter. Deze mengeling zorgt straks voor de crunch op de muffins.
  • Strooi de topping over de muffins en bak ze 18 - 20 min of tot ze gaar zijn.
TIP:

Muffins kan je prima invriezen. Warm ze weer even op in de microgolf voor je ze wilt eten.
Wat denk je van zo'n muffin als ontbijt?

Reacties