Chouquettes uit Frankrijk

Deze krokante soesjes vind je bij elke goeie Franse bakker. Net niet hetzelfde als soesjes, maar wel superlekker. De parelsuikertjes zorgen voor een knapperig soesje. Een ideaal vieruurtje, voor als de kindjes uit school komen.

Wat hebben we nodig:
  • 125 ml water
  • 125 ml melk
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • snuifje zout
  • snuifje kristalsuiker
  • 150 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 40 gr hittebestendige suikerkristallen (Gents Bakkershuis)
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 210°C. 
  • Doe het water met de melk, boter, zout en suiker in een steelpan. Haal de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is.
  • Stort de bloem in 1x in de melk en roer snel met een houten lepel.
  • Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal loslaat van de steelpan.
  • Breng het beslag over in de kom van de Kenwood en laat de draadklopper draaien tot het beslag wat afgekoeld is.
  • Voeg de eieren beetje per beetje toe en klop telkens goed tot het ei opgenomen is.
  • Het beslag moet er uiteindelijk zijdezacht uit zien. Het beslag mag in geen geval lopend zijn.
  • Vul een spuitzak met een grove, gekartelde spuitmond. Spuit roosjes in de MultiFlex Mini Tartelettes vorm van Tupperware.
  • Bestrooi de soesjes met de hittebestendige suikerkristallen. Zorg dat er geen suiker op de bakvorm zelf ligt (dat zou enkel maar verbranden).
  • Bak de chouquettes 10 - 15 min. Open de oven niet tot ze klaar zijn, of de soesjes zullen instorten.
  • Laat de soesjes afkoelen op een taartrooster. Ze hoeven niet gevuld te worden, maar het kan wel.
TIP:

Vul de vormpjes met de spuitzak en bestrooi met de suikerkristallen. Vries de vorm zo in. Van zodra de chouquettes bevroren zijn, kan je ze overbrengen in een plastic zakje of diepvriesdoos. Of je laat ze gewoon in de vorm zitten tot je ze wilt bakken. Zet ze bevroren in de hete oven en laat ze iets langer bakken.

Reacties

Unknown zei…
ziet er heerlijk uit!