Rocherkes van Rogerke

Foto Cathy Van de Moortele
Lekker zeg, die rocherkes van Roger van Damme. Niet eens zo veel werk. Ik had zelf geen appelmoes in huis en heb die dan vervangen door evenveel vetstof. Benieuwd wat jij er van maakt!

Wat hebben we nodig:
  • 5 eiwitten
  • 150 gr kristalsuiker
  • 180 gr kokosrasp
  • 15 gr boter, gesmolten (of appelmoes zonder brokjes)
  • 25 gr patisseriebloem
  • het merg van 1 vanillestokje
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C. 
  • Leg een silicone matje klaar op je ovenrooster.
  • Doe de eiwitten samen met de suiker in een steelpan. Verwarm het pannetje en klop met de garde de eiwitten los tot de suiker is opgelost. 
  • Neem de pan van het vuur. 
  • Meng de eiwitten met de kokosrasp, boter, bloem en vanillemerg.
  • Schep het beslag in een spuitzak met een grote, gekartelde spuitmond.
  • Spuit 30 gelijke hoopjes op de bakmat.
  • Bak de rocherkes 10 - 12 min of tot ze een mooi gekleurd randje hebben.
  • Haalde rotsjes van de bakmat en laat ze helemaal afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Ik dacht eerst: 30 rochers? Das veel te veel... maar ze zullen weg zijn voor je het weet!

Reacties