Rocherkes van Rogerke
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 5 eiwitten
- 150 gr kristalsuiker
- 180 gr kokosrasp
- 15 gr boter, gesmolten (of appelmoes zonder brokjes)
- 25 gr patisseriebloem
- het merg van 1 vanillestokje
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Leg een silicone matje klaar op je ovenrooster.
- Doe de eiwitten samen met de suiker in een steelpan. Verwarm het pannetje en klop met de garde de eiwitten los tot de suiker is opgelost.
- Neem de pan van het vuur.
- Meng de eiwitten met de kokosrasp, boter, bloem en vanillemerg.
- Schep het beslag in een spuitzak met een grote, gekartelde spuitmond.
- Spuit 30 gelijke hoopjes op de bakmat.
- Bak de rocherkes 10 - 12 min of tot ze een mooi gekleurd randje hebben.
- Haalde rotsjes van de bakmat en laat ze helemaal afkoelen op een taartrooster.
Ik dacht eerst: 30 rochers? Das veel te veel... maar ze zullen weg zijn voor je het weet!
Reacties