Omeletje iemand?


Foto Cathy Van de Moortele
Wat is er nu makkelijker dan een omelet klaarmaken? Iedereen heeft het wel eens gedaan. Wist je dat je van een gewone omelet ook iets heel moois kan maken? Een simpele omelet wordt plots een chique aperitiefhapje. Je hebt er wel een sushi matje voor nodig, maar veel geld kost zoiets niet.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr surimi krab 
  • 4 grote eieren
  • 45 ml bouillon
  • peper en zout
  • verse kruiden, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Neem een vierkante schaal en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
  • Doe de surimi met de eieren en de andere ingrediënten in de blender en mix alles tot een glad beslag.
  • Bak de omelet gedurende 20 min in de oven. Ze moet lichtjes bruin zien bovenaan. Is dat niet het geval, zet de omelet dan nog 2 min onder de grill.
  • Haal de omelet met het bakpapier uit de schaal. Leg er onmiddellijk een bamboo matje op en draai de omelet om. Verwijder voorzichtig het bakpapier.
  • Kerf de omelet in met een lang mes (een kleine diepte is meer dan diep genoeg - dit zorgt ervoor dat je de omelet beter kan oprollen). 
  • Maak gebruik van het bamboo matje om de omelet strak op te rollen. Zet de rol (de mat blijft rond de omelet zitten) vast met elastiekjes. 
  • Wikkel de rol in plastic folie en zet ze recht in een hoog glas om af te koelen (gedurende 2 - 3 u). Het rechtzetten zal helpen om de vorm extra mooi te maken.
  • Verwijder de folie, de elastiekjes en de mat. Snij de omelet in 12 gelijke delen. Lekker als aperitiefhapje.
TIP:

Je kan de omelet nog 4 - 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
De ribbeltjes in de omelet komen er dankzij de structuur van het sushi matje.

Reacties