Omeletje iemand?
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr surimi krab
- 4 grote eieren
- 45 ml bouillon
- peper en zout
- verse kruiden, fijngesnipperd
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Neem een vierkante schaal en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
- Doe de surimi met de eieren en de andere ingrediënten in de blender en mix alles tot een glad beslag.
- Bak de omelet gedurende 20 min in de oven. Ze moet lichtjes bruin zien bovenaan. Is dat niet het geval, zet de omelet dan nog 2 min onder de grill.
- Haal de omelet met het bakpapier uit de schaal. Leg er onmiddellijk een bamboo matje op en draai de omelet om. Verwijder voorzichtig het bakpapier.
- Kerf de omelet in met een lang mes (een kleine diepte is meer dan diep genoeg - dit zorgt ervoor dat je de omelet beter kan oprollen).
- Maak gebruik van het bamboo matje om de omelet strak op te rollen. Zet de rol (de mat blijft rond de omelet zitten) vast met elastiekjes.
- Wikkel de rol in plastic folie en zet ze recht in een hoog glas om af te koelen (gedurende 2 - 3 u). Het rechtzetten zal helpen om de vorm extra mooi te maken.
- Verwijder de folie, de elastiekjes en de mat. Snij de omelet in 12 gelijke delen. Lekker als aperitiefhapje.
Je kan de omelet nog 4 - 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
De ribbeltjes in de omelet komen er dankzij de structuur van het sushi matje.
Reacties