Cheesecake soufflé uit Japan
Ja hoor, zelfs in Japan eten ze cheesecake. Niet de zware, Amerikaanse versie, maar een luchtige, eigen soufflé. We maken ook gebruik van Philadelphia roomkaas (geen idee hoe ze dat uitspreken in Japan) en opgeklopte eiwitten. Het citroensap maakt de cheesecake lekker fris. Ik ben fan!
Wat hebben we nodig:
Voeg wat citroenzeste toe voor extra zing.
Wat hebben we nodig:
- warm water
- 200 ml volle melk, warm
- 300 gr Philadelphia natuur roomkaas, op kamertemperatuur, in blokjes gesneden
- 60 gr boter, op kamertemperatuur
- 6 eierdooiers
- 70 gr kristalsuiker
- 60 gr patisseriebloem, gezeefd
- 20 gr maïzena, gezeefd
- 6 eiwitten
- 70 gr kristalsuiker
- Verwarm de oven voor op 150°C. Vul een braadslee met warm water en zet die al klaar in de oven.
- Bekleed een ronde springvorm van 18 diameter doorsnede, met bakpapier. Laat de randen wat boven de vorm uitkomen.
- Klop de melk met de roomkaas tot de roomkaas gesmolten is. Voeg de boter toe en meng 1 min tot alles mooi homogeen bij elkaar komt. Mix niet langer dan nodig.
- Mix de eierdooiers met de suiker en voeg dit mengsel toe aan het roomkaasmengsel.
- Spatel de bloem en de maïzena voorzichtig door het beslag, tot alles gemengd is. Meng niet langer dan nodig.
- Zeef dit beslag 2x, zodat er geen brokjes meer in zitten.
- Klop de eiwitten gedeeltelijk op.
- Voeg de suiker geleidelijk aan toe.
- Blijf kloppen tot de eiwitten zachte pieken vormen. Klop de eiwitten niet stijf en droog.
- Voeg de opgeklopte eiwitten in 3x toe aan het beslag. Spatel het voorzichtig onder de andere ingrediënten.
- Giet de vulling traag in de vorm, zodat grote luchtbellen nog kunnen ontsnappen.
- Klop de taartvorm een paar keer op je werkblad, om de kleine luchtbellen te verwijderen.
- Zet de springvorm in het warmwaterbad.
- Bak de cheesecake op de één na laagste roosterstand, zodat hij niet te donker wordt. Reken hier 1u 20 - 1u 30 min voor.
- Haal de cake uit de oven. Laat hem volledig afkoelen op een taartrooster.
- Ontvorm de cheesecake en verwijder het bakpapier.
- Snij de cheesecake met een gekarteld mes, in 1 beweging (niet zagen).
Voeg wat citroenzeste toe voor extra zing.
Reacties